Menu Luk

Undgå at ansætte den forkerte

Med personlighedstest undgår du at ansætte den forkerte

 

Som leder er rekrutteringsarbejdet en af de vigtigste discipliner. For med den rette personalegruppe bliver det meget lettere for dig at lede arbejdet.

Samtidig koster en forkert rekruttering hurtigt. Alene i løn. Hertil kommer udgifter til rekruttering samt det slid, den forkerte medarbejder forsager på de øvrige medarbejdere og på dig.

 

Du kan aldrig få en garanti for kun at ansætte de rigtige.

Men med personlighedstest kan du reducere risikoen markant. Den test kan jeg lave for dig. Det kommer jeg til.

Måske undrer du dig over, hvad forskellen er på en personlighedstest og en DiSC-profiltest, så det tager vi lige først. DiSC-profiltesten giver svar på, hvad mennesker gør, mens personlighedstesten går dybere og også fortæller om kandidatens personlige styrker og svagheder. Eksempelvis om vedkommende er

 • intelligent
 • selvsikker
 • tillidsfuld
 • åben for nye ideer
 • påvirkelig
 • konkret

 

Testen fortæller også, hvordan vedkommende løser sine opgaver.

Med andre ord: Alt det, du gerne vil vide, før du ansætter.

Og som du ikke kan få et helt præcist eller troværdigt billede af alene ved at spørge kandidaten selv. Nogle gange kan du også have en antagelse om, at noget ikke er helt, som det skal være. Uden du kan sætte ord på, hvad du mangler. Derfor har du svært ved at spørge ind.

Oftest bruger virksomheder personlighedstest efter den første runde jobsamtaler. Her har de dannet sig et overblik over, hvem de vil gå videre med til anden jobsamtale og vil have et retvisende billede af de udvalgte, før de træffer den vigtige beslutning.

De personlighedstest kan jeg lave for dig.

 

Skal jeg lave personlighedstesten for dig, er forløbet typisk

 1. Du og jeg har en dialog om, hvilken type I går efter, så jeg ved, hvad jeg skal være særlig opmærksom på
 2. Ud fra denne dialog udarbejder jeg en ideel jobprofil, som anvendes for at matche de udvalgte kandidater
 3. Du informerer kandidaterne om, at jeg kontakter dem
 4. Jeg sender en mail til kandidaterne og varsler, at de får et link til en online personlighedstest. Samtidig får de et link til min onlinekalender, så de kan booke en tid, hvor vi kan tale om resultatet af testen
 5. De besvarer testen
 6. Jeg gennemgår resultatet af testen med kandidaterne
 7. Du booker et tidspunkt, hvor vi kan drøfte kandidaterne, efter jeg har talt med dem. Du er selvfølgelig velkommen til at booke tiden, allerede når vi kontakter kandidaterne indledningsvist
 8. På det aftalte tidspunkt briefer jeg dig om, hvad jeg har fundet ud af i personlighedstestene. Herunder om kandidaterne lever op til det, du har brug for, eller der er noget. du skal spørge ind til, når vedkommende er til samtale. Denne samtale tager typisk en time

 

Når du har det præcise billede af kandidaten, ved du, hvad du skal tage med i dine overvejelser. Og hvis vi finder noget i persontesten, der ikke er optimalt, kan du gøre op med dig selv, om det bliver opvejet af noget andet, eller om du kan organisere dig ud af det.

 

Vi kan vælge at tage alt som er beskrevet i ovenstående online, da jeg anvender platformen Teams fra Microsoft, hvilket også betyder at vi lever op til GDPR retningslinjerne.

Ved brug af Teams kan jeg vise dig og kandidaterne hvorledes resultaterne er.

 

Har vi samtykke fra kandidaten, både til at optage samtalen og at genspille dialogen for dig, så er dette muligt. Alt slettes naturligvis efterfølgende.

 

Hvorfor kan jeg lave din personlighedstest

Jeg, Dorthe Søgaard, har arbejdet med lederudvikling og organisationsudvikling siden jeg tog min cand. merc. Human Ressource Management i 1995. Først som ansat og siden 2010 i min egen virksomhed. Alt, hvad jeg arbejder med, bygger på konkret viden og dokumentation. Derfor er arbejdet med personlighedstest og profiler en stor del af mit arbejde. For de giver os de rette faktuelle oplysninger, der guider os til at løse de forskellige opgaver bedst muligt.  Jeg arbejder ud fra testen 15FQ+ fra Psytech International. Ved øvrige opgaver trækker jeg på min DiSC-certificering.

 

Hvad koster en personlighedstest?

Prisen for, at du opnår en meget større sandsynlighed for at ansætte de rette, er 7.500,- kroner per kandidat. Og det inkluderer hele forløbet som beskrevet i ovenstående.

Har du flere spørgsmål – enten om testen eller hvordan jeg helt konkret kan hjælpe dig – er du meget velkomment til at ringe til mig på +45 60 71 25 30 eller sende en mail

Jeg giver altid en halv times uforpligtende sparring til nye kunder.

Laver vi en aftale, sender jeg dig en mail om, hvad vi har aftalt samt mine forretningsbetingelser. Når du har godkendt aftalen, kan jeg sætte processen i gang med det samme, hvis du gerne vil have det.