Menu Luk

Vil du ændre dit (…. måske negative…) fokus med mentaltræning?

Overvejer du, om mentaltræning kan være løsningen på en af de udfordringer, du står med?

Det kan være at du

 • mangler gennemslagskraft over for dine medarbejdere
 • døjer med præstationsangst
 • har symptomer på stress
 • har problemer med at koncentrere dig
 • er hæmmet af dårlige vaner
 • har problemer med at sove

Hjernen er sådan indrettet, at du bliver bedre til det, du gør. Så hvis du fokuserer på et problem, bekræfter du problemet og får det til at vokse. Samtidig kan du træne din hjerne til at fokusere på noget andet med mentaltræning. Derfor kan metoden løse dine problemer.

Som leder skal du være god til mange ting. Derfor har mange ledere et eller flere svage punkter at arbejde med. Mange af de mere indadvendte og stille ledere er utrygge, når de skal holde en præsentation. Og som leder kommer du ikke udenom, at du fra tid til anden skal præsentere resultater eller planlægningen af det næste projekt for dine medarbejdere. Og du skal kunne gøre det med en vis gennemslagskraft og autoritet for at få medarbejderne til at tage ejerskab over opgaverne.

Her kan mentaltræning hjælpe dig.

Dorthe Søgaard_1 (7)

Sådan foregår mentaltræning

Med mentaltræning hos mig, får du en individuel lydfil, du kan høre så tit, du vil. Lydfilen fungerer som en brugsvejledning, hvor jeg guider dig til, hvad du skal tænke, når du løser opgaver i forbindelse med dit problem. Så hvis du har præsentationsangst, kan jeg guide dig til, hvad du skal tænke, både når du forbereder dig til præsentationen, før du går ind til præsentationsmødet og under selve præsentationen.

Hver gang du lytter til lydfilen, træner du din hjerne til at tænke på en anden måde. I begyndelsen anbefaler jeg, at du lytter til filen hver dag, så de nye tanker kommer til at overspille de bekymringer, du plejer at have. Herefter kan du nøjes med at lytte til lydfilen, når du står i de konkrete situationer, eller du kan genopfriske efter behov.

Netop det, at lydfilen udvikles særligt til dig, er grunden til, at den er så effektiv, sammenlignet med mere standardiserede mentaltræningsprogrammer, du kan finde gratis på nettet.

Og du kan lytte til mine ord igen og igen resten af dit liv, hvis du får nogle beslægtede problemer fremover.

 

Derfor kan mentaltræning styrke grundlaget under din ledelse, så:

 • du fremstår som en driftssikker leder
 • dine medarbejdere kan se en klar retning, så de ved, hvad de skal
 • I leverer de forventede resultater og får den rette arbejdsro i afdelingen
 • både du og dine medarbejdere sikrer jeres job
 • du undgår unødig indblanding fra din ledelse

 

Fast procedure for mine mentaltræningsforløb

Hvis du tænker, at mentaltræning kan være den rette løsning for dig, kan du enten ringe til mig på +45 60 71 25 30 eller sende en mail med et spørgsmål eller en besked om, at du gerne vil kontaktes.

Ønsker du at lave en aftale, aftaler du og jeg et tidspunkt til en grundig samtale på en time. Samtalen kan enten foregå på mit kontor i Roskilde eller via Teams eller telefon. Vi planlægger som regel at mødes (på Teams eller mit samtalerum) tre til fire uger frem i tiden, fordi du skal løse et par opgaver først.

Når aftalen er i kalenderen, sker der tre ting:

 1. Jeg sender jeg en faktura til dig eller din HR-afdeling
 2. Du får 5 spørgsmål, som du skal sende mig svarene på senest dagen før vores aftale, så jeg kan nå at forberede mig
 3. Du får to standardiserede lydfiler, som du kan begynde at lytte til med det samme. Begge har til formål at forberede dig på den individuelle lydfil, som jeg laver til dig efter mødet. I en til to uger skal du lytte til den første lydfil om fysisk afspænding. Når du slapper naturligt af i kroppen, kan du i stedet begynde at lytte til den anden, som hjælper dig med at få styr på eventuelt tankemylder. Den skal du også lytte til i en til to uger, før du er helt klar til mentaltræning.
  Hver lydfil varer 15 minutter

Når vi mødes, som enten er på Teams eller i samtalerummet, drøfter vi dine svar og indkredser målsætningen for, hvilken udfordring, du vil have hjælp til at træne væk. Jeg spørger yderligere ind til udfordringen, og hvornår du er særlig påvirket samt nogle detaljer i forhold til dit arbejde, så jeg netop kan lave en individuel lydfil til dig. Du har selvfølgelig også mulighed for at stille spørgsmål til mig, så du er helt forberedt, før du får lydfilen.

Efter maks. tre hverdage får du din individuelle lydfil, som du kan begynde at lytte til med det samme. Denne lydfil varer 15- 20 minutter.

Pris: 2.400,00 ekskl. moms

Har du brug for en uforpligtende snak er du altid velkommen til at kontakte mig på telefon +45 60 71 25 30.

 

Hvorfor kan jeg hjælpe dig med mentaltræning?

Siden 2010 har jeg drevet min egen konsulentvirksomhed, hvor jeg rådgiver ledere om ledelse, konflikthåndtering og hvordan de håndterer personalesager. Her har jeg oplevet, at mange ledere mangler konkrete redskaber til at navigere i forskellige ledelsesmæssige udfordringer.

Derfor har jeg suppleret min cand. merc. HRM med en mentaltræneruddannelse hos Jørgen Svenstrup, Empowermind.

Jeg inddrager både mentaltræning i længere lederudviklingsforløb og stressforebyggelse og tilbyder mentaltræning til kunder, der har et enkeltstående, konkret problem.  Derfor laver jeg omkring 20 mentaltræningsforløb årligt, så jeg holder min uddannelse ved lige.

Det siger mine kunder

Hvad er mentaltræning?

Mentaltræning et træningsprogram med styrketræning for din hjerne.

Med mentaltræning visualiserer du, hvordan du gerne vil reagere i en situation. Og når du har gennemspillet den nye reaktion og dit nye tankemønster tilpas mange gange, begynder din hjerne at tro på det. Derfor kan du programmere din hjerne til at understøtte det, du gerne vil.

Du kan enten gå i et individuelt forløb hos undertegnede, hvor vi afdækker hvad der er brug for og jeg efterfølgende indtaler en lydfil til dig.

Det smarte er, at en individuel lydfil tit er lige så brugbar som 1:1- sessioner, fordi det vigtigste er, at din hjerne får det samme budskab gentaget et vist antal gange. Og du kan spare mange penge ved at lytte til lydfilen i stedet for at booke sessioner løbende.

Den svenske psykolog Lars-Eric Uneståhl udviklede metoden i 1969. I starten var det primært elitesportsfolk, der brugte mentaltræning til at forbedre deres indsatser, og siden har mange andre også taget metoden til sig. De seneste 30-40 år er effekten af mentaltræning derfor blevet dokumenteret hyppigt.

 

Evidensbaseret træningskoncept

Mentaltræningen jeg anvender, er med afsæt i et velafprøvet og veldokumenteret, evidensbaseret træningskoncept, der har været anvendt indenfor elitesport i mange år

I dag anvender vi mentaltræningen til at hjælpe den enkelte til at få det bedre i forhold til:

 • Stress
 • Angst
 • Depression
 • At præstere bedre i livet
 • At præstere bedre i jobbet

Selve mentaltræningen foregår udelukkende ved at lytte til en række indtalte lydfiler, af ca. 15 minutters varighed, der indeholder dels en induktion, der hjælper dig i en afspændt tilstand, hvorfra din hjerne er særlig modtagelig for det, der bliver sagt. Det kendes også som selvhypnose.

Om evocon

evocon består af Dorthe Søgaard, og jeg er erhvervscoach. Med en kandidatuddannelse i Human Ressource Management og mere end 10 års erfaring i at drive min egen konsulentvirksomhed, har jeg arbejdet med mange ledere, der har oplevet lignende udfordringer som dig.

Min mission er at hjælpe dig med at blive den bedste leder, du kan være. Med min erfaring, min uddannelsesbaggrund og min brug af videnskabeligt baserede metoder som DiSC-profilerne, kan jeg give dig de værktøjer og teknikker, du har brug for til at håndtere din ledelse med tillid og succes.

Hos evocon vil du ikke bare få en erhvervscoach - du vil få en samarbejdspartner, som er dedikeret til at hjælpe dig med at nå dine ledelsesmål. Lad os sammen skabe den forandring, du ønsker at se.

Skal vi tage en uforpligtende snak?

Er du interesseret i en snak så book gerne en uforpligtende snak i min online kalender. Du er naturligvis også meget velkommen til at ringe til mig på telefon 60 71 25 30.