Menu Luk

DiSC lederudviklingsforløb

Find dine styrker og svagheder med en DiSC-profil

En DiSC-profil kan give dig svaret på mange af dine spørgsmål.

Det kan være, at du undrer dig over, hvorfor

 • du eller andre mennesker reagerer, som I gør i bestemte situationer
 • du måske ikke har fundet din rette hylde
 • de samme negative mønstre bliver ved med at gentage sig – både på dit arbejde og privat

Spørgsmål, som med de rette svar, vil gøre det meget nemmere for dig at navigere og styrke dine positive mønstre og undgå de negative. Derfor er DiSC yderst brugbar, uanset om du er leder eller medarbejder.

Hvad er DiSC?

DiSC er et værktøj til at undersøge menneskers adfærd. Når du udfylder en DiSC-personprofil, svarer du på forskellige spørgsmål om hvilke ord, der beskriver dig bedst og hvordan du vil reagere i forskellige situationer.

DiSC står for

 • Dominans (Dominance)
 • indflydelse (influence)
 • Stabilitet (Steadiness)
 • Conscientious (Samvittighedsfuld)

D, i, S og C udgør hver sin arketype. Vi indeholder alle en blanding af alle fire.

Metoden er udviklet af den amerikanske koncern Wiley, med 40+ år og er i dag et af de mest anerkendte og brugte systemer i hele verden med god grund. Forskerne bag bliver ved med at udvikle modellen og sikre, at den løbende bliver valideret. Den danske version er udviklet særligt til en dansk normgruppe.

Hvorfor kan jeg lave din DiSC-profil?

Jeg, Dorthe Søgaard, er uddannet cand. merc. Human Ressource Management i 1995.

Siden jeg blev DiSC-certificeret i hos DISCnordic (som tidligerer var Discover) i 2000, har jeg lavet godt 200 DiSC-profiler og taget følgende relaterede certificeringer:

 • Everything DiSC
 • DiSC Management
 • DiSC Conflict
 • 5B
 • Work of Leaders
 • DiSC sales

Samtidig er jeg certificeret i at lave personlighedstests hos Psytech International, hvor testen der anvendes er 15FQ+.

DiSC-analyserne danner fundamentet for stort set hele mit arbejde omkring organisationsudvikling og lederudvikling. Jeg har netop valgt denne metode som basis for mit arbejde, fordi mange problemer opstår, når mennesker ikke kender deres egne og andres reaktionsmønstre godt nok.

Skal jeg lave en DiSC-profil for dig, foregår det sådan her:

 1. Du køber DiSC-profilen ved at gå i shoppen, eller klikke i nedenstående
 2. Jeg sender dig en faktura på 6.500 kroner ekskl. moms
 3. Du får et link til selve profiltesten og et link til min onlinekalender, så du kan booke en tid til gennemgang efterfølgende. Vores aftale kan tidligst ligge dagen efter, du udfylder testen, så jeg kan nå at forberede mig
 4. Du udfylder profilen elektronisk. Det tager cirka 20 minutter
 5. Gennemgangen og feedbacken kan enten foregå på mit kontor i Roskilde eller via Microsofts online platform Teams. Hvis du vælger det sidste, sender jeg dig min rapport umiddelbart før vores aftale, så vi kan gennemgå den sammen. Og du vil modtage en invitation til Teams.
  Profilen viser, hvor meget du indeholder af hver af typerne, og vi drøfter, hvornår du med fordel kan agere anderledes, end du gør i dag.

Vi afsætter 1½ time til denne gennemgang

Herefter kender du dine egne styrker og svagheder. Derfor ved du blandt andet,

 • hvilke typer opgaver der giver dig energi eller reducerer din energi
 • hvordan du reagerer, når du bliver presset
 • hvorfor du reagerer, som du gør

Udover at du kender din egen type, kender du også de tre andre DiSC-typer. Den sidste del er vigtig. For det gør, at du fremover kan genkende arketyperne og også kender deres styrker og svagheder. Derfor får du lettere ved at samarbejde med andre.

Udvidet DiSC-forløb til ledere

Er du leder, er det ekstra gunstigt for dig at få lavet en DiSC-profil, fordi du efterfølgende kan bruge den til at analysere dig selv og din egen ledelse. Samtidig får du værktøjerne, så du let kan vurdere, hvilke arketyper dine medarbejdere er, hvorefter du får meget lettere ved at motivere dem.

Derfor har jeg en udvidet en særlig pakke til dig.

Den består af en DiSC-profil med feedback af 1½ time. Du får i alt  fem sessioner og på de efterfølgende sessioner kan vi med baggrund i din nye viden om DiSC-typerne og dig selv gennemgå, hvordan du

 • tilrettelægger dit og dine medarbejderes arbejde
 • kommunikerer i de forskellige situationer, du skal løse som leder
 • forebygger og håndterer konflikter

Eller hvad du nu har brug for, at vi fokuserer på.

Har du brug for mere omfattende støtte til dit lederskab, kan vi i stedet aftale et forløb på 10 sessioner inklusiv test.

Det udvidede forløb, med 10 sessioner, er tit passende i forbindelse med forandringsledelse, strategisk ledelse eller distanceledelse.

Har du spørgsmål om DiSC-profilen?

Så ring endelig til mig på 60 71 25 30 eller send en mail. Jeg giver gerne en halv times rådgivning til kunder, jeg ikke har talt med før.