Menu Luk

5 ting der kendetegner manglende emotionel intelligens

Hvad mangler i min selvregulering

5 ting der kendetegner manglende emotionel intelligens

Elementer i forhold til din selvindsigt og din selvregulering

 

Værdsæt din følelsesmæssige intelligens – for den skaber livets succes

Når vi taler om emotionel intelligens, ens følelsesmæssige intelligens handler det helt enkelt om, om du formår at håndtere egne følelser. Kan du det, så kan du bedre sætte dig i andres sted og du får en bedre fornemmelse for, hvad der driver andre mennesker.

Emotionel intelligens er evnen til at identificere, forstå og regulere ens egne følelser og andres.

At arbejde med emotionel intelligens er vigtig fordi:

 • Emotionel intelligens er med til at afgøre hvor godt du lever og hvor lykkelig du er
 • Emotionel intelligens er kritisk i forhold til succes på jobbet

Når du vælger at arbejde med din emotionelle intelligens, vil du opleve forandringer på bl.a. nedenstående områder:

 • Din beslutningstagen forbedres
 • Dit fokus øges
 • Øget trivsel
 • Du kan reducere din stress

 

Det viser sig at;

”Følelsesmæssig intelligens repræsenterer 80 procent af livets succes” – Daniel Goleman

Så det giver god mening at arbejde med ens emotionelle intelligens. Viser det sig at du er lav på emotionel intelligens, så helt rolig. Det gode er at lige netop emotionel intelligens er en evne der kan arbejdes med.

Når vi ser på ledere, er emotionel / følelsesmæssig Intelligens en af de lederegenskaber vi i dag betragter som den vigtigste. Vi forstår måske tydeligt vigtigheden af Følelsesmæssig Intelligens, når vi ved, at ledere der er følelsesmæssigt uintelligente, skaber illoyale medarbejdere.

Når vi tænker på produkter, uanset hvilke det er, så ved vi at produkter kan kopieres.

Derfor bliver et vigtigt element vores evne til at bruge vores medarbejdere og ledere, på den gode måde. Og også hvor gode vores ledere og medarbejdere er til at bruge hinanden.

 

Hvordan ved jeg, om jeg mangler eller ligger lavt på Emotionel Intelligens?

5 kendetegn ved manglende emotionel intelligens

 • Du bliver stresset, når nogen ikke forstår, hvad du forklarer

Hvis du forsøger at forklare andre noget og de ikke forstår det – og du bliver irriteret over det. Samtidig med at du kan have en tendens til at bebrejde den anden person, at vedkommende ikke forstår det du forklarer.

Overvej om der kan være andre måder at forklare og forstå det på. Ellers kan du opleve at situationen eskalerer – og den kunne være løst ved lidt tålmodighed.

 

 • Du gør grin med alle andre og du tror på, at de burde acceptere det

Har du emotionel intelligens, ved du hvornår det er ok at grine sammen med andre og ikke om andre. Du vil også vide hvornår en vittighed bliver for meget – og kan skabe ubehag.

Mangel på Emotionel intelligens ses i denne sammenhæng ved, at du ikke forstår hvorfor vedkommende ikke kan tåle vittigheden, eller ganske enkelt at der kan være forskellige opfattelser af hvad der er sjovt og ikke-sjovt.

 

 • Du overvejer ikke forskellige meninger

Du er så overbevist om, at den mening du har, er den eneste rigtige. Du kan have forskellige overbevisninger der gør, at du ikke forstår andres menneskers verden, andre menneskers meninger og vinkler. For dit perspektiv, din verden er den rigtige. Har jeg det på den måde, vil jeg ofte opleve forskellige meninger som en trussel.

 

 • Du bebrejder andre for de vanskeligheder du oplever

Når noget går galt, kan jeg vælge at se det som min egen fejl. Har jeg ikke emotionel intelligens, vil det typisk være sådan, at en fejl er ganske katastrofalt. Det er ikke vigtigt hvad der går galt – men mere vigtigt er det, at finde ud af, hvem der er skyldig.

Har jeg en højere emotionel intelligens, oplever jeg det at begå fejl, som en mulighed for udvikling. Jeg vil kigge mere efter årsager og løsninger og ikke at skulle finde en at placere skylden hos.

 

 • Du hader dit arbejde

Dit arbejde tager rigtig meget af din tid og din energi. Dit arbejde skal give dig den fornemmelse af, at du bidrager med noget. Hader du dit job – så tag handling på det. Gør noget ved det.

 

I den sammenhæng er det vigtigt at huske på, at emotionel intelligens kan udvikles. Udvikl den side hos dig, så du kan bruge det i alt hvad du gør.

 

Du skal leve et godt liv.

 

Hvorfor det giver mening at arbejde med emotionel intelligens

Som leder er det særlig væsentligt at arbejde med emotionel intelligens, men også for dig der ikke er leder.

For vi omgås andre mennesker. Vi interagerer med andre stort hele tiden.

 

Ønsker du at leve et lykkeligere og sundere liv, så er arbejdet med emotionel intelligens relevant. Når du lærer at forbedre din emotionelle intelligens, vil du opdage at dine relationer bliver styrket og du træffer bedre beslutninger.

 

Det viser sig at de mennesker der ikke er emotionel intelligente/følelsesmæssigt intelligente oplever at:

 • De bliver lettere negativt stresset
 • De får psykosomatiske sygdomme som hjerte-/karlidelser, cancer, mavesår og astma
 • De oplever at være mere syge

 

Hele deres system signalerer at de skal stoppe, men de fortsætter bevidstløst videre.

Så det alene viser, at emotionel intelligens er vigtig.

Det er en grundlæggende forudsætning for dine individuelle præstationer, men er også vigtigt i forhold til, at et team kan skabe toppræstationer.

 

Er du emotionel intelligent, betyder det, at du lever bedre og længere.

Er du en leder der besidder emotionel intelligens, kan du skabe en atmosfære blandt dine medarbejdere, der gør at de er selvmotiverede, de præsterer optimalt og så bliver de længere i virksomheden.

Så ovenstående taler for at den emotionelle intelligens er vigtig at træne. For vi taler om præstations-, trivels- og sundhedsmæssige årsager hertil.

Men hvordan ved jeg så hvor jeg er placeret når vi taler om Emotionel Intelligens. Er du nysgerrig på at vide lidt mere så kan du læse mere her på siden:

Personlighedstest

 

Er det noget for mig?

Er du nysgerrig på om arbejdet med at forbedre den emotionelle intelligens er noget for dig som enkeltperson eller for dit lederteam, så send gerne en besked afsted via nedenstående.

Så vender jeg tilbage og får aftalt et tidspunkt for et møde.

Vil du gerne have besked i din mailboks når der er nyt her på bloggen – så skriv dig på mailinglisten her i nedenstående.

Ja tak jeg vil gerne på mailinglisten

* indicates required

Du vil modtage nyt fra evocon, nyhedsbreve, nyheder og eventuelle tilbud.

Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevene, ved blot at klikke på afmeld. Du kan se privatlivspolitik på hjemmesiden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.